karolo320 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam i sorry ze pisze któryś raz z kolei (jeśli problem zostanie rozwiązany postaram się ograniczyć moje pytania) :) Potrzebny mi kod, który Po zniszczeniu obiektu1 sprawi, że obiekt2 będzie podążał do danego obszaru (64,32) Nie jest to chyba trudne dla osoby która się zna :) Z góry dziękuję "programiście" i wszystkim biorącym udział w dyskusji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 EDIT (ja nawet edytora tekstu nie ogarniam -.-) Witam i sorry ze pisze któryś raz z kolei (jeśli problem zostanie rozwiązany postaram się ograniczyć moje pytania) :) Potrzebny mi kod, który Po zniszczeniu obiektu1 sprawi, że obiekt2 będzie podążał do danego obszaru (64,32) A jeśli obiekt1 istnieje obiekt2 ma się niszczyć (instance_destroy czy coś takiego) Nie jest to chyba trudne dla osoby która się zna :) Z góry dziękuję "programiście" i wszystkim biorącym udział w dyskusji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Ja bym to zrobił tak: 1. Zrób obiekt za którym będzie podążał obiekt2 po zniszczeniu obiektu 1, nazwijmy go: "o_punkt": Create tego obiektu umieść kod: GML x=64 y=32 2. W stepie obiektu 2 daj kod: GML if (instance_number(object1)==0) { move_towards_point(o_punkt.x,o_punkt.y,4) } chyba, że wolisz, żeby Ci tam go przeniosło od razu, to daj kod: GML if (instance_number(object1)==0) { with(object2)x=64 with(object2)y=32 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Ja bym to zrobił tak: 1. Zrób obiekt za którym będzie podążał obiekt2 po zniszczeniu obiektu 1, nazwijmy go: "o_punkt": Create tego obiektu umieść kod: GMLx=64 y=32 2. W stepie obiektu 2 daj kod: GMLif (instance_number(object1)==0) { move_towards_point(o_punkt.x,o_punkt.y,4) } chyba, że wolisz, żeby Ci tam go przeniosło od razu, to daj kod: GMLif (instance_number(object1)==0) { with(object2)x=64 with(object2)y=32 } Dziex, jestes super. A umielbys zrobic jeszcze ze jezeli istnieje obiekt3(np) to obiekt1 leci do niego z predkoscia 2?? Proszę, bo zapomniałem dodać tego w pierwszym poście, a sam teraz próbuję i mi nie wychodzi :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 W create obiektu 3 daj: GML global.jestem=1 A w obiekcie 1 w step daj kod: GML if global.jestem=1 { move_towards_point(object3.x,object3.y,2) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 29 Stycznia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 lepiej GML if( instance_exists( object3 ) { move_towards_point( object3.x,object3.y,2 ); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi