ALT Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Mam taki kod: GML (Global Left Button) if what = 0 { if !other.image_index = 5 {other.image_index+=1} } Obiekt który dotyka obiekt mm(celownik) powinien zmienić swój numer klatki o jeden w przód,a nic się nie dzieje,czego??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Nie chce mi się analizować, ale other można używać tylko wewnątrz zdarzeń kolizji oraz instrukcji with. Więc ten kod to jakieś brednie. EDIT: W kolizji oznacza obiekt z krórym się koliduje, a wewnątrz with oznacza obiekt który te with wywołał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Stycznia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 zrób sobie w celowniku: GML a = instance_nearest( x,y ); with( a ) { //ultra kod na zmiane klatki //dobra już napisze if( image_index != 5 ) image_index += 1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Działa,a możesz mi zrobić jeszcze takie cuś że na górze pojawia się taki pasek i znika z ustaloną prętkościął,tylko ną pasek health. Edit:No,I don't make next poor clone of the Minecraft. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Stycznia 2011 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Nie wiem czy o to ci chodziło, bo nie umiesz pisać ale: GML (create) p = 200; GML (step) p -= 1; GML (draw) draw_set_color( c_red ); draw_line_width( 200, 20, 200 + p, 20, 6 ); edit: a dziwne, bo tak mi sie to zmienianie obrazka po najechaniu celownikiem skojarzyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Dzięki jeszcze raz,zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi