Moho Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Mam pytanie, korzystam z funkcji: move_bounce_all(true); Wszystko działa obiekt się fajowo odbija ale jak regulować moc tego odbicia ? By np. wyżej się odbił. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Jezeli korzystasz ze `speed` to ustaw przy kolizji kolizji np. `speed *= 1.5;`. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 9 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Moho trochę nie rozumiem, regulować? Bo można to rozumieć na dwa sposoby: 1 - Regulowanie w czasie tworzenia gry - tak jak mówił Zakol 2 - Regulowanie w czasie gry - a) create - robimy nową zmienną "power" B) keyboard_down (kiedy objekt jest w powietrzu) - power += 0.1 c) kolizja - speed += power; move_bounce_all(true); Mam nadzieję że o to ci chodziło... Edit: tam gdzie jest ten wkurzający uśmieszek B) jest tak naprawdę b + ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2006 Dobra dzięki, wykorzystałem sposób Zakola i działa. @Kane Chodziło mi o regulacje od strony kodu (czy tam jak wolisz, w czasie tworzenia gry). ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi