Tofik Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Mam pytanie, jaki jest najlepszy program do tworzenia grafiki 3d, którą bez problemu można "włożyć" do game makera ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 spróbuj 3ds Maxa... ale troche trzeba posiedzieć nad zakumaniem obsługi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Ja bym ci polecił "blender’a" z paru powodów po pierwsze i najważniejsze jest darmowy po drugie łatwy w użyciu (przynajmniej dla mnie) po trzecie exportuje do formatu "Wavefront (.obj)" (ale to chyba każdy modeler 3d potrafi) a co do programu który konwertuje 3d do GM to polecam "POTV2Converter13" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 drugi głos dla blendera. potrafi to co komercyjne badziewia i po prostu wymiata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 nie powiesz mi ze 3ds max 7 to badziewie bo długo na nim robiłem i miałem full wersje... mniejsza o to jakimi drogami xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2006 Polecam Cinema4D - płatna, ale fajna ;p . Nawet jest do niej plugin autorstwa Xception, zapisujący do formatu Game Makera (poszukaj w archiwum newsów link). Ew. można zapisać modele w 3DS i przekonwertować Marzipanem, albo zapisać w OBJ i konwertować w POTV Converter czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Blender. A konwertować Marzipanem (albo napisać własny skrypt) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Lipca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 3D Studio Max, Maya, a jeśli tylko z darmowych to Blender. Pietrus: Nie potrafi, więc nie wprowadzaj w błąd. XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Jeżeli mają być darmowe to POV-Ray, ale on raczej nie zapisuje do formatów obsługiwanych przez Marzipan, a Blender to ma powaloną obsługę, zanim się dojdzie gdzie jest co do czego, to mija trochę czasu ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
entrixo Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Google SketchUp - darmowy ale bardziej SketchUp 5 Pro - zapłać PS: Dla mnie najlepiej modeluje się SketchUp'em 5 pro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi