Alternative Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Czy gry .exe zrobione w gm8 mogą być uruchamiane w linuksie czy nie? Podobno w ogóle .exe nie działa tam, to jest jakaś możliwość żeby w innym rozszerzeniu czy coś? (nigdy w życiu nie używałem linuksa, nawet nie wiem jak wygląda) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Jest możliwość odpalania Windowsowych programów pod Linuxem (nie wszystkich, lecz większości) - musisz ściągnąć pakiet "wine" [jest w repozytorium w wersji 1.2], jeśli używasz Ubuntu/Debiana Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Jeden minus: niektóre funkcje (jest ich niewiele, ale jednak) nie działają pod wine, ale jako ciekawostkę dodam, że Jazza Jackrabita chyba 2 mi wine odpaliło bez zarzutów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 http://appdb.winehq.org/ i tam sprawdzaj jak działa aplikacja :) Gry typu crysis działają (wejdź na youtube i wpisuj np. Prince of Persia ubuntu) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi