en_6280 Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Hej mam problem, pisze w c++ i używam biblioteki allegro, używam funkcji textprintf_ex, która wyświetla mi jakiś tekst, chciałbym aby tekst wyświetlany miał większy rozmiar, jak tego dokonać bez zmiany rozdzielczości ekranu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 To może użyj innej czcionki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 A jak ją zmienić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 http://www.liballeg.org/stabledocs/en//all....html#load_font EDIT Szukaj w dokumentacji Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Ja bym poprosił o przykład rozpisany, krok po kroku bo tego nie rozumiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 27 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 polecam Allegro5 do takich operacji i ogolnie przesiadke na al5, ja zrobiłęm błąd bo zacząłem grę w poprzednim a teraz przepisywanie tego zajeło by mi duuzo czasu. allegro5 ma dodatkowe funkcji do obsługi czcionek i własnie takich rzeczy jakie chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 niestety nie mogę, muszę zrobić to w allegro 4... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi