IamTheLaw Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Czy jest możliwość wyłaczenia explorera z autostartu? Jeśli tak to jak, byłbym wdzięczny za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Jak Ty chcesz wyłączyć explorera? To jest Explorator windows i tego nie wyłączysz.... Przynajmniej mi się tak wydaje, jak ja w menadżerze zadań go usunąłem to komputer się resetował. Po co w ogóle chcesz to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 W menedżerze zadać go wyłączysz, ale nie musisz resetować kompa żeby go uruchomić ponownie, wystarczy tylko "Nowe zadanie" i wpisać "explorer.exe" jeśli się nie mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 W menedżerze zadać go wyłączysz, ale nie musisz resetować kompa żeby go uruchomić ponownie, wystarczy tylko "Nowe zadanie" i wpisać "explorer.exe" jeśli się nie mylę. Mylisz się, przeczytaj pierwszy post jeszcze raz to może ogarniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 anty ty się mylisz, jest taka możliwość właśnie tak jak to opisał Dragon, poza tym jak wyłączysz explorera to nie masz jak używać komputera, zero ikon, paska niema, tylko tapeta, no chyba, że cię bawi uruchamianie aplikacji menedżerem zadań... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powell Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Usunięcie explorera pozbawia cie standardowego interface'u. Nie mieszaj. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Ojezu, czy wyłączenie explorer.exe w task managerze usunie go z autostartu? nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Eee? Przeczytał ktoś dokładnie mój pierwszy post w tym temacie? Chyba nikt poza Antym. Powtórzę, chcę usunąć explorer.exe z autostartu, nie mam na celu wyłączanie go menadżerem zadań, ani właczanie go ponowne, CHCE GO KU*WA USUNĄĆ Z AUTOSTARTU. I uprzedzając kolejne pytania nie na temat, jest mi to potrzebne bo przy starcie kompa wirus sie podczepia pod explorera. Jeśli sie go wlaczy drugi raz wirusa nie ma. Uprzedzając posty o namawianiu do formatu odpowiadam że go nie zrobie. A jeśli ktoś spyta czemu to odpowiem mu że nie ma dżemu i mi sie nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Czemu nikt? Może on nie chce używać explorer'a a na przykład plasma-desktop? Nie będziesz miał takiej opcji w msconfig? Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 grzebałem w msconfig i nie wiem które odpowiada explorerowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 A nie możesz by w autostarcie np. uruchamiał program, który zabije proces explorera? Byłoby prościej :D Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 to znajdź mi taki program, bo ja nie wiem czy takie cuś w ogóle egzystuje na czyimkolwiek komputerze lub w sieci zwanej internet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 3 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 to znajdź mi taki program, bo ja nie wiem czy takie cuś w ogóle egzystuje na czyimkolwiek komputerze lub w sieci zwanej internet Jakiś na pewno jest, tylko kwestia znaleść odpowiedniego wirusa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 @ANtY hmm... -------- nie znam dobrze komend w windowsie ale, w linuxie żeby zabić jakiś proces to wystarczy wpisać "pkill nazwa_procesu" można inaczej, no ale ;) i dodać tą komende do "autostartu". Lub napisać skrypt: #!/bin/bash pkill explorer ps: tak wiem, to wszystko dałem na linuxa, niech ktoś to przerobi na windowsa (chyba, że jest tak samo) i da do autostartu czy coś i będzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 @Nickolas: Równie dobrze mogłeś napisać jak napompować koło w rowerze i dopisać "niech ktoś to przerobi na windowsa". Wniosłoby to do tematu dokładnie tyle samo. @IAmTheLaw: Do zabijania procesów jest wbudowany program w Windowsa. Utwórz w autostarcie plik .bat jakiś i wpisz tam: taskkill /IM explorer.exe Jak nie będzie chciało zabić explorera, to wtedy taskkill /F /IM explorer.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 @marmot Podziękował. To drugie działa tak jak trzeba, fenk ju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 @Marmot No tak, no ale ja tylko dałem pomysł jak by to można zrobić, no ale Tobie przyznaje rację ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi