Dragon Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Mam takie pytanko, czy można w VC++ 2010 w edycji Express Edition tworzyć własne szablony projektów? Jeśli tak to jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 po co szablon projektu? :P wystarczy stworzyc bazowy projekt i kopiowac jego plik .vcproj ktory ma zapisane w sobie ustawienia projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 No wiem wiem :P. Ale jest taka możliwość? O to mi tylko chodzi :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 W menu "File" jest opcja "Export template...", ale z tego co kojarze to nie działało z projektami C++. Jest alternatywne rozwiązanie, ale nie jestem pewien czy będzie działać z Express: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bhceedxx.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Właśnie czytałem dokumentacje na temat tego i było tam o tym "Export template...", kłopot w tym że właśnie tego nie mam ;/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 30 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Przepraszam za double post'a, ale gdybym z edytował poprzedniego posta to by nie pokazało że jest coś nowego w temacie i wątpię żeby ktoś wszedł do tematu. Czy jest możliwość zrobienia ręcznie szablonu do C++? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Tego "custom wizarda" też nie było? Standardowe szablony z folderu "VC\VCWizards\AppWiz" znajdującego się tam, gdzie instalowałeś VC++, z tego co widzę to są zrobione w taki sam sposób co opisuje artykuł, który dałem powyżej. Może spróbuj utworzyć swój szablon na ich podstawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi