Mentoss Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Mam teraz dwa małe problemy... 1. Jak ukryć program z paska windows (tam gdzie start itp.) 2. Jak sprawić, aby utworzony plik miał atrybuty "ukryty" i "tylko do odczytu" Robię program, który wywali z kompa moją siostrę, ale nie chcę, żeby mogła go wyłączyć... Edit: albo, jeżeli tak się da - jak zrobić autostart, który nie byłby widoczny w folderze "autostart" ... bo ukrycie na pasku już działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 windows_set_visible i attrib. Trzeba dodać wpis w rejestrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 attrib? i jaki ten wpis ma być ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Wpis do rejestru, gdzieś w sekcji z autostartem. Na forum na pewno było gdzie to umieścić, chyba Ranma albo gnysek dał. A co do attrib: fa_readonly read-only files fa_hidden hidden files fa_sysfile system files fa_volumeid volume-id files fa_directory directories fa_archive archived files Oraz: file_attributes(fname,attr) Returns whether the file has all the attributes given in attr. Use a combination of the constants indicated above. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 :D Returns whether the file has all the attributes given in attr. = Zwraca, czy plik ma wszystkie atrybuty podane w atr... ja chcę je ustawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Racja, wybacz. Pominąłem "has all". Zaraz poszukam do ustawiania. E: Przeszukałem helpa w sekcji "Files", nie ma tam żadnej informacji dot. zmiany atrybutów. Więc tu moja pomoc się kończy. E2: Pewnie nie będzie to dla Ciebie komfortowe rozwiązanie, ale w C++ da się to zrobić tą funkcją: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa365535(v=VS.85).aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 mhm... to pomęcze się inaczej.. thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi