Malaczek Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Witam, chcę zrobić melodię w tle i mam dwa problemy 1. Muzyka zaczyna mi grać po 10-20sec. 2. Za każdym przejściem room'a muzyka się wznawia i znowu czekamy. Jestem kompletnie zielony i nie wiem jak zrobić, żeby temu zapobiec :rolleyes: Z góry dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 2.Robisz obiekt muzyka a w nim dajesz kod: W event game start: GML sound_loop(muzyka); Edit: W obiekcie jeszcze zaznacz fajką Persistent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Create Event for object Muzyka: Error in code at line 1: sound_loop(muzyka); at position 12: Unknown variable muzyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 ups zapomniałem zmienić słowo "muzyka" <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Omg, za "muzyka" podaj nazwę swojej muzyki, taką jaką napisałeś przy jej tworzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 eee... wszystko było by git, ale jak przenosi mnie do 2 room'a znowu melodia podlega restartowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 tak to już jest... poczkaj chwile franek, sprawdze dokumentacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Mówię zaznacz persistent https://gmclan.org/up6767_6_ddd.html tu masz gdzie to się znajduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 zaznaczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 I ? persistent chyba nie zapisze ci momentu dźwięku. spróbuj podzielić muze na kawałki, zapisywać w globalnej kawalek i po zmianie sprawdzać, który z nich ma odtwarzać. W ten sposób ograniczysz odtwarzanie wszystkiego do odtwarzania jedynie tego kawałka od początku. Jeżeli podzielisz kawałek na 5 sekundowe kawałki, to max powtórzenia masz 5 sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malaczek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Dobra to zrobię poprostu chyba all w 1 room'ie, ale nadal pozostaje kwestia opóźnienia muzyki :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Na wstępie powiem: użyj zewnętrznej biblioteki, tak po prostu. Lub jako alt. opcja odnośnie tych restartów - wg. mnie - obiekt w którym na starcie odtwarzana jest "muzyka", znajduje się w obydwu (czy tam więcej) room'ach - czego efektem jest to twoje odtwarzanie od nowa. Po prostu odpal rooma w którym chcesz zacząć grać, wejdź w zakładkę settings, tam masz "Creation code". Wiesz co robić dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 wczytujesz muze z pliku ??? zrób najpierw LoadingRoom, w którym będziesz wczytywał, to później będzie drygało od początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi