Axlii Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Siema. Mam obiekt który ma sie kręcić w kółko tak po prostu to jest kod x = x+lengthdir_x(15,dir) y = x+lengthdir_y(15,dir) dir to taka zmienna która co step sie powiększa o 10 potem jak jest większa niż 360 to sie zeruje i niby działa oprócz tego że to kółko stopniowo sie przesuwa w prawo, no i jak to naprawić żeby się kręciło w miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 GML y = x+lengthdir_y(15,dir) nie powinno być czasem: GML y = y+lengthdir_y(15,dir) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Właśnie przed chwilą coś próbowałem źle skopiowałem przepraszam, ale nadal nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 nie zeruj, tylko odejmuj 360 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axlii Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 OK działa dzięki zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi