XBlacKX Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Ostatnio przeglądałem youtuba i znalazłem takie coś w 7 minucie ten gościu porusza samą ręką nie wykostkowując dźwięku, więc jak on to robi?Sam mam elektryka i gdy robie podobnie jak on dźwięku prawie nie słychać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 poczytaj sobie o tappingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 poczytaj sobie o tappingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 dokładnie tak jak mówi Flaque ;) nawet gość z AC/DC - Thunderstruck robi powiedz jaka to gitara i jaki wzmacniacz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 moja czy tego gościa z filmiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 No raczej twoja -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 fender strato a piecyk mały 16 W :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 może dokładniej podaj model ? btw. ile za nią dałeś za wzmaniacz i gitarę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Tutaj to bardziej hammer-ony i pull-offy niźli tapping. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 A no fakt :P Już całkowicie zapomniałem jak to było w gitarze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Nickolas:fender stratocaster 700 zl i piec 150 Marmot:tappingiem sie gra dwoma rękami a hammer-ony i pull-ofy po chwili i tak trzeba wykostkować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autsajder Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 A no fakt :P Już całkowicie zapomniałem jak to było w gitarze :P to smutne :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 @autsajder jaki dn ! ----- @ XBlacKX zobacz jak gra gitarzysta z ac/dc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Tapping może być też wykonywany jedną ręką. A h-ony p-offów nie kostkujesz. Jak masz na tabie 8h10 to wygrywasz kostką 8 próg i pacniesz palcem w 10 próg, a jak 5p3 to wygrywasz 5 i tak ściągasz palca z progu, żeby wybrzmiał dźwięk 3 progu na którym to trzymasz palec. Nie kostkujesz tych dźwięków, dopiero jak masz zaznaczone że kostkujesz. Zresztą, może też być sekwencja 0h5p0h8p0 i kostkujesz tu tylko za pierwszym razem tą pustą strunę (i to jest de facto fragment wspomnianego wcześniej riffu z AC/DC - Thunderstruck) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XBlacKX Opublikowano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 NIckolas: setki razy widziałem Marmot: to wieeem ale o tappingu jedną ręką nie słyszałem, wtedy byłby to hammer-on Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Niekoniecznie. Spójrz chociażby na to jak pARTyzant gra na dwugryfowej gitarze. Jedną ręką tappinguje na jednym gryfie i nijak tego nazwać hammer-onami czy pull-offami. Ewentualnie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Xblackx: akurat prowadzi to mój jeden z ulubionych gitarystów (mowa o filmiku) ^^ A co do AC/DC - Thunderstruck, to ja nie tappuje, tylko poprostu zagrywam cały czas na tej jednej strunie, a na prograch tylko hammer ony. I to nawet lepiej brzmi, niż samo tappowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 A co do AC/DC - Thunderstruck, to ja nie tappuje, tylko poprostu zagrywam cały czas na tej jednej strunie, a na prograch tylko hammer ony. Przecież właśnie tak to się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 A no właśnie, po prostu z czyjejś poprzedniej wypowiedzi wywnioskowałem, że tak grają tę piosenkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi