Alternative Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Zrobiłem program, i za pomocą webcam.DLL wstawiłem tam obraz z kamerki. Nie przemyślałem tylko tego, że funkcją draw_getpixel nie mogę pobrać koloru pixela z obrazu kamerki, tylko z room'a ... Pierwsze co po tym wpadło mi do głowy to getpixel globalny, za pomocą innego dll'a, ale wtedy od razu sprostowanie - i tak się nie uda, bo nawet jak się print screen'a daje to zamiast obrazu z kamerki jest czarny prostokąt. Co począć? edit: w webcam.DLL jest funkcja zapisywania obrazu do bmp, ale czy działało by to chociaż przy fps'ie 20? tzn. - 20 tworzenia i usuwania/nadpisywania plików na sekundę.. brzmi trochę nierealnie, ale nie wiem jak to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Trzeba by przepisać tego DLLa i dorobić funkcję "get pixel". Ciekawy jestem czy jest na sieci źródło tego DLLa. EDIT Nie, nie ma. Więc ktoś musi napisać własną bibliotekę z taką funkcją. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 jeśli dllka ta tworzy obraz kamerki w okienku osadzonym w oknie GMa, to pobierając uchwyt tego okienka, możemy z niego pobrać dowolny pixel/fragment obrazu, a z użyciem GMapi nawet zapisywać obraz do sprajta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 MSDN: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dd...7(v=VS.85).aspx Proste jak budowa cepa. Napisanie biblioteki nie jest trudne. Ktoś napisze czy ja mam to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 27 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 ja nawet nie potrafie dll'a zrobić co by dwie liczby dodał, bo najpierw miliard inicjacji, includów nie includów trzeba zrobić żeby cokolwiek napisać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 Game Maker 8 Game Maker 7 Game Maker 6 Have fun. Z tego co wiem na nowszych systemach ( od XP ) mogą wyskoczyć okna z prośbą o wybranie kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 bo widelcem zupy nie zjesz. co do dllki Tymcia sprawdzic nie moge - brak kamerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 I tak ta obsługa jest do niczego, muszę przepisać to pod DirectXa i tyle. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi