Grela Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Więc tak, WINE mi odpali część programów takich jak: Game Maker, MS Office albo Gimp? Gdzie mam szukać sterowników do mojej karty graficznej, skanera, drukarki itp na Ubuntu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Naprawdę nie musiałeś zadawać tego pytania na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Microsoft Office - Tak, bez problemów, ale [jeśli to nie problem] masz natywną wersję OpenOffice.org 3 Gimp - masz natywny (wersję powiedzmy, dla Linuxów) Game Maker - Poprawnie 7 działa ... Jeśli to nie problem Kartę graficzną powinny obsłużyć OpenSource'owe sterowniki Skaner to chyba pakiet "Sane", powinien być chyba w Ubuntu Drukarkę to pakiet "Cups". Podaj może markę twojej drukarki, to zobaczę czy Cups ją obsługuje [Moją bez problemów, ale ...] Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 HP LaserJet 1018 podobno to obsłuży drukarkę http://www.openprinting.org/driver/foo2zjs, a to co wbudowane w Ubuntu nie wykrywa mi skanera(Canon CanoScan LiDE 25) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Czyli rozumiem, że masz już Ubuntu Wygląda na to, że ty będziesz musiał dodatek z linka brać (Cups potrzebuje do tej drukarki jakiegoś modułu?) Nie wiem jak Skaner [Mój od razu wykrył]. Napisz na linuksowo.pl i jutro [ew. wieczorkiem] powinieneś dostać linki do dodawania skanerów itp. :P Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 No dobra ale co naprzykład obsłuży moją kartę graficzną ATI Radeon 9600 series(oj stara z 2003) roku i kartę dźwiękową(też stara) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Linux ma w sobie wbudowane sterowniki OpenSource'owe. Powinny wykryć twoją kartę graficzną bez problemów i działać na nich (od biedy w repozytorium Ubuntu masz sterowniki FGLRX [ATI], jednak ja mam Radeona 9200 i mi tylko pogorszyło sprawę, więc jadę na darmowych, które działają u mnie bez problemów Jak dźwięku nie masz (wątpliwe), to powinieneś zassać alsaconf i przeprowadzić ten konsolowy kreatorek (głównie się daje dalej :P) i po restarcie zwiększyć w mixerach dźwięk na full Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Stery ATI - albo z repozytorium albo z ATI Drukarka - hplip i tyle i sam wykryje i zainstaluje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 11 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Jeszcze patrzyłem na opcje że można zainstalować Ubuntu jako normalną aplikację, to wtedy nie trzeba się bawić w wydzielanie partycji itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 11 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2010 Ta, nazywa się Wubi (instaluje Linuxa obok Windowsa, na dysku, do testów) Od biedy możesz przetestować na VMware/Unetbootin Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi