iczigo Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 W paczce znajduje się 6 efektów graficznych zrobionych w samym GM'ie bez żadnych silników. Są bardzo dziwne bo większość jest wymyślona prze zemnie na potrzeby moich gier i programów. Nie wykorzystałem ich jednak więc daje je wam może się przydadzą. Piszcie co o nich sądzicie i oceniajcie. Działa pod GM6 i GM7 Link: https://gmclan.org/up6286_11_Efekty.html Lista efektów: MouseCloner Slum Glor Lupa Latarka Rail Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Nie chce mi się nad tym kminić, ale latarka chyba Ci nie wyszła: http://desmond.yfrog.com/Himg822/scaled.ph...0&ysize=640 (nie mój problem, bo ta moja z przykładów działa.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Nie wiem czemu się tak stało może być to problem z RAM (bo to surfaces), albo z kartą graficzną. Prawidłowy screen: https://gmclan.org/uploader/6286/latsc1.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 VRAM za male, robisz albo za duzo powierzchni albo jedna za duzo wazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Powierzchnia jest ok (sprawdzałem) u mnie i u kumpla wszystko chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Drugi raz dobrze. Usuwasz surfy z pamięci w poprzednich przykładach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 ___________________________________________ COMPILATION ERROR in Script: Ef_lupa_int Error in code at line 6: lupa=sprite_add(".\lupa.bmp",-1,1,0,2,1,0,0) ^ at position 45: Wrong number of arguments to function or script. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 bo nie kompatybilna wersja GMa, dla tego masz ten blad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (nie mój problem, bo ta moja z przykładów działa.) Dzięki, ze pochwaliłeś się swoim LEPSZYM przykładem, który na pewno działa. Teraz świat stanie się lepszy. :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Moim oczywiście lepszym przykładem (mającym pół roku, ale co tam) już się zdążyłem pochwalić, a to zdanie miało po prostu odrzucić ewentualną odpowiedź autora w stylu "to twój problem, u mnie działa" :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 skoro już o tym mowa to do stylu wypowiedzi iczigo nie pasuje w żadnym przypadku fragment "to twój problem". Iczigo, mógłbyś napisać i opisać krótką listę efektów oraz pod jaką wersję GMa napisane? tutaj nie mogę sprawdzić a w domu nie wiem czy odpale czy mam szukać innej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 gm6 (czyli działa na 7). Buga z latarką powtórzyć mi się nie udało, ale nie czyścisz surfejsów więc pewnie po prostu za dużo razy zmieniałem roomy (i pamięci brakło). Ed: skoro już o tym mowa to do stylu wypowiedzi iczigo nie pasuje w żadnym przypadku fragment "to twój problem"."odpowiedź w stylu "to twój problem, u mnie działa"" = np. "dziwne, u mnie działa. może coś z twoim sprzętem?". To już pasuje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ed: "odpowiedź w stylu "to twój problem, u mnie działa"" = np. "dziwne, u mnie działa. może coś z twoim sprzętem?". To już pasuje ;) Jezu, jak ty nadinterpretujesz :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dodałem listę efektów ze screenami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 zassane, ale nieciekawe efekty. latarka działa u mnie jak powinna. a ten rail ma stać w miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi