SubHack Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 witajcie! Czy jest jakaś możliwość umieszczenia w grze intra VIDEO ? Jeżeli tak to jak ? Chodzi mi o bezpośrednie odtwarzanie pliku intra (o dowolnym formacie - jaki najlepszy do tego celu?) bez ingerencji innych aplikacji. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Chodzi ci o splash_show_video? I mi wydaje się najlepszym być format wmv. mało zajmuje jak się dobrze umie skompresować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Szczerze to nie chodzi mi o nic. Nie mam zielonego pojęcia jak wstawić intro wideo do gry. I dlatego proszę Was o pomoc, co gdzie i jak. :) dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 masz klocek do tego, możesz zrobić w create odtwarzanie nim filmu, nazwa pliku: jeśli chcesz plik w jakimś folderze mieć to dajesz "folder/intro.wmv" i don't loop, bo jak jest to intro to nie powinno się ciągle powtarzać . W tym samym obiekcie co masz odtwarzanie tego pliku video możesz dodać że jeśli nadusisz any key to przechodzi do następnego rooma i w drawie np : GML draw_text(view_xview+300,view_yview+200,"Dowolny klawisz by kontynuować...") Bo jak kończy sie film to pokazuje sie room, najlepiej daj mu czarne tło odrazu na start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubHack Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Ok, wielkie dzięki Nirvan ! Na obecną chwilę to mi wystarczy, jakby coś było nie tak to jeszcze napisze. Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi