Alternative Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Na czym polega ta słynna funkcja "Odśwież" na pulpicie? Niektórzy idioci miliard razy klikają bo twierdzą, że to im kompa przyspiesza, w co wątpię.. no więc pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Wyświetla ponownie Pulpit. Jak ci się coś wiesza i np zostają fragmenty okien po ich zamknięciu to odświeżasz i jest git malina. :P A przy okazji też minimalizuje wszystkie otwarte okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 a w folderze klikasz odśwież po co? czasami jak coś się dzieje w folderze ta rzecz się nie aktualizuje, odśwież aktualizuje rysowanie folderu. a pulpit jest folderem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 zaznaczone ikony się odznaczają... wcale nie przyśpiesza kompa, ale też nie można powiedzieć że gówno daje, bo odnawia pulpit, jeżeli zawiesi się jakiś kawałek okna i zasłania pół pulpitu, klikasz f5 i powinien zniknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 ja tam zapomniałem, że takie coś istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 A jeżeli nie lubisz klikać F5 to pozostaje alt+F4. Też powinno zniknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Cytat A jeżeli nie lubisz klikać F5 to pozostaje alt+F4. Też powinno zniknąć. Raczej wątpię by w przypadkach kiedy potrzebne jest odświeżenie Alt+F4 miało jakiekolwiek zastosowanie. Pomyśl. Poza tym chyba F5 jest wygodniej nacisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ma zastosowanie. Gdy ci połowę pulpitu zajmie zawieszony program - klikasz alt+F4 i już go nie widać! (Pod warunkiem że klikniesz takie kółeczko z paseczkiem w środku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Alt+F4 zamyka aplikacje. Odświeżanie to zupełni co innego. My mówimy o przypadku kiedy aplikacja już jest zamknięta, ale wciąż widać fragment okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ja również mówię o tym przypadku, gdy jesteśmy już na pulpicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 4tk napisał(a): Ja również mówię o tym przypadku, gdy jesteśmy już na pulpicie. To chyba nie wiesz o czym mówisz. Alt+F4 g...o da, jeśli aplikacja jest już zamknięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Cytat Niektórzy idioci miliard razy klikają bo twierdzą, że to im kompa przyspiesza Stare czasy ... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Nie prawda. Alt+F4 i kółeczko z paskiem w środku - gwarantuje, że nie zostanie ani śladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Cytat Nie prawda. Alt+F4 i kółeczko z paskiem w środku - gwarantuje, że nie zostanie ani śladu. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zrób tak jak napisałem i sam zobacz. Wam trzeba screeny dawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Cytat kółeczko z paskiem w środku Cytat kółeczko z paskiem w środku Cytat kółeczko z paskiem w środku Cytat kółeczko z paskiem w środku Cytat kółeczko z paskiem w środku Jakie, kuresz, kółeczko?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Platyna, pewnie chodzi o to: http://static-p4.fotolia.com/jpg/00/06/65/...Sh0BDOmRQuF.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ejej ludzie, właśnie zaspamowałem "odśwież" na pulpicie i mój komputer śmiga teraz jak nigdy. Serio, spróbujcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ja musiałem czekac 5 sekund aż się menu z odśwież rozwinie, potem jak kliknąłem odśwież i znowu dałem ppm na pulpit to od razu pokazuje się menu, naprawde zwiększa wydajność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi