Alternative Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Na czym polega ta słynna funkcja "Odśwież" na pulpicie? Niektórzy idioci miliard razy klikają bo twierdzą, że to im kompa przyspiesza, w co wątpię.. no więc pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Wyświetla ponownie Pulpit. Jak ci się coś wiesza i np zostają fragmenty okien po ich zamknięciu to odświeżasz i jest git malina. :P A przy okazji też minimalizuje wszystkie otwarte okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 a w folderze klikasz odśwież po co? czasami jak coś się dzieje w folderze ta rzecz się nie aktualizuje, odśwież aktualizuje rysowanie folderu. a pulpit jest folderem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 zaznaczone ikony się odznaczają... wcale nie przyśpiesza kompa, ale też nie można powiedzieć że gówno daje, bo odnawia pulpit, jeżeli zawiesi się jakiś kawałek okna i zasłania pół pulpitu, klikasz f5 i powinien zniknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 ja tam zapomniałem, że takie coś istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 A jeżeli nie lubisz klikać F5 to pozostaje alt+F4. Też powinno zniknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 A jeżeli nie lubisz klikać F5 to pozostaje alt+F4. Też powinno zniknąć. Raczej wątpię by w przypadkach kiedy potrzebne jest odświeżenie Alt+F4 miało jakiekolwiek zastosowanie. Pomyśl. Poza tym chyba F5 jest wygodniej nacisnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ma zastosowanie. Gdy ci połowę pulpitu zajmie zawieszony program - klikasz alt+F4 i już go nie widać! (Pod warunkiem że klikniesz takie kółeczko z paseczkiem w środku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Alt+F4 zamyka aplikacje. Odświeżanie to zupełni co innego. My mówimy o przypadku kiedy aplikacja już jest zamknięta, ale wciąż widać fragment okna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ja również mówię o tym przypadku, gdy jesteśmy już na pulpicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ja również mówię o tym przypadku, gdy jesteśmy już na pulpicie. To chyba nie wiesz o czym mówisz. Alt+F4 g...o da, jeśli aplikacja jest już zamknięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Niektórzy idioci miliard razy klikają bo twierdzą, że to im kompa przyspiesza Stare czasy ... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Nie prawda. Alt+F4 i kółeczko z paskiem w środku - gwarantuje, że nie zostanie ani śladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Nie prawda. Alt+F4 i kółeczko z paskiem w środku - gwarantuje, że nie zostanie ani śladu. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zrób tak jak napisałem i sam zobacz. Wam trzeba screeny dawać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 kółeczko z paskiem w środku kółeczko z paskiem w środku kółeczko z paskiem w środku kółeczko z paskiem w środku kółeczko z paskiem w środku Jakie, kuresz, kółeczko?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Platyna, pewnie chodzi o to: http://static-p4.fotolia.com/jpg/00/06/65/...Sh0BDOmRQuF.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ejej ludzie, właśnie zaspamowałem "odśwież" na pulpicie i mój komputer śmiga teraz jak nigdy. Serio, spróbujcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ja musiałem czekac 5 sekund aż się menu z odśwież rozwinie, potem jak kliknąłem odśwież i znowu dałem ppm na pulpit to od razu pokazuje się menu, naprawde zwiększa wydajność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi