uzu13 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 No wiec mam kolejny problem z maską... Mam klocki po ktorych chodzą sobie hero. Kod klocka w kolizji z playerem GML with(Player_1) { if (vspeed>0&&!place_free(x,y+vspeed)) move_contact_solid(270,vspeed); if sprite_index=sprite_naruto_jump_right2=true { sprite_index=sprite_naruto_stance_right } if sprite_index=sprite_naruto_jump_left2=true { sprite_index=sprite_naruto_stance_left } vspeed=0; } Klocek jest solid Cała grawitacja ładnie działa, ale jak umieszcze klocek wyzej nad bohatera i skocze w lewa lub prawa czesc klocka ( on jest kwadratowy a po gornej czesci sie chodzi...) bohater sie do niego przykleja :/ Chce aby sie odbil, badz po prostu zsunął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Rzuć lepiej źródłem bo wydaje mi się, że problem leży w innym miejscu kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzu13 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 http://rapidshare.com/files/410598706/NOWA_GRA_.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Ale sobie hosta wybrałeś. Na gmclanowego hosta dawaj :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 https://gmclan.org/up152_12_020810_gm7_SUPER_NOWA_GRA.html A teraz przejdź do analizy tego kodu. ;) Tam jeszcze prędkość animacji i maski powinny się zmieniać... ale nie chciało mi się tego robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi