Simonell Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 ja w pocisku w create mam: direction=wrog2.direction; speed=20; i od wszystkich wrogów pociski lecą jedną stronę jak można to poprawić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nie wiem o co ci dokładnie chodzi bo nie podałeś wystarczających danych, ale podejrzewam ze to moze pomoc: event strzalu wroga pocisk = instance_create(x, y, obiekt_pocisku); pocisk.direction = direction; pocisk.speed = 20; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 nie to nic nie pomoglo chodzi mi oto że jeden strzela a wszyscy strzelają w tą samą stronę nawet jeśli nie są w nią obruceni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nie jestem jasnowidzem, podaj wieksza czesc kodu bo moze jakas inna zmienna jest odpowiedzialna za kierunek strzalu B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 pocisk: step: image_single = direction / 4; collision player: destroy the instance wrog destroy the instance self collision sciana: destroy the instance self intersect boundary: destroy the instance self player: create: global.pocisk3='0' step: image_single = direction / 4; if (joystick_xpos(1) <= -0.6) //LEFT direction+=5; if (joystick_xpos(1) >= 0.6) //RIGHT direction-=5; if (joystick_ypos(1) <= -0.6) //UP speed=3 if (joystick_ypos(1) >= 0.6) //DOWN speed=-3 if (joystick_check_button(1,1)) if global.pocisk3='0' { instance_create(x+35,y+15,pocisk1) } collision pocisk: if health=10 { show_message('przegrales') game_end() } else { health-=10 } collision apteczka: health+=20 collision sciana: x=xprevious y=yprevious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 to pomoze mi ktos z tym czy nie "O każdej porze Bigshark zawsze wam pomoże" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfoxer Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 @UP Chyba że został zbanowany, (jak ostatnio widziałem jego post to widziałem grupe:Zbanowani) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Stary temat... Bigshark pewnie zaloguje się jako "Nie_jestem_bigsharkiem" i zacznie terroryzować GMClan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi