Paqoo Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 (edytowane) Chciałbym, aby w grze wczytywało zmienną z pliku ini i zapisywało ją. Np. ustawiam sobie jakąś opcję w grze. Wyłączam grę. Uruchamiam grę ponownie i opcja jest wczytywana z pliku ini. Edytowane 12 Lipca 2010 przez Mimek Uznałem, iż nie jest to trudne zagadnienie. Przeniosłem więc temat tutaj. Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 https://gmclan.org/index.php?wiki=article&zm=29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 GML //ZAPIS global.punkty=10 //jakaś tam zmienna z jakąś tam wartością ini_open("config.ini") //otwieranie pliku ini ini_write_string("moja gra","punkty",global.punkty) //wpisywanie do pliku ini ini_close() //zamykanie pliku ini //WCZYTYWANIE global.punkty=0 //ustawianie jakiejś zmiennej ini_open("config.ini") //otwieranie pliku ini global.punkty=ini_read_string("moja gra","punkty","") //odczytywanie danych z pliku ini do zmiennej global.punkty ini_close() //zamykanie pliku ini</span> No i to chyba tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi