Kazik1 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Zrobiłem latarkę z innego przykłdu ale ta latarka stoi w miejscu i obraca się ją myszką i jak przyczpić ją do bochatera (hero) żeby była przed nim i tam gdzie on pójdzie tam i latarka.Bo ja mam tak że: w (hero) Create: GML instance_create(x,y,oLatareczka) a w oLatareczka Step: GML ins.dir = point_direction(x, y, mouse_x, mouse_y); //Aktualizujemy kat ins.sclX = point_distance(x, y, mouse_x, mouse_y)/40; //I skale pozioma (dlugosc latarki) if object_exists(hero) then move_towards_point(hero.x,hero.y,5) i nic chociaż dałem żeby za nim chodziła w tym samym speedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 A po co ma za nim chodzić ? W endstep: GML x=hero.x y=hero.y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1 Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 A po co ma za nim chodzić ? Nie wiem po prostu już sam nie wiedziałem co z tym zrobić ale to co podałeś niestety to nie rozwiązało mojego problemu może ja dam trzy screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 co masz w rysowaniu światła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1 Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Zresztą sam sobie sprawdź https://gmclan.org/index.php?pliki=4 System świateł aka iLights tam poniżej jakoś w środku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 w olight tez ustaw x=hero.x y=hero.y e:w stepie oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1 Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 JEST!!!!!! o to chodziło dziękuje ci stary to była ostatnia przeszkoda w tworzeniu mojej gry jeszcze raz dzienx....;] xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1 Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 kończe temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi