DobryZiom Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Witam. Może mi ktoś powiedzieć co robię źle? #include <windows.h> #include <hge.h> #define f extern "C" __declspec(dllexport) HGE *hge = 0; bool FrameFunc() { if (hge->Input_GetKeyState(HGEK_ESCAPE)) return true; return false; } //****************************************************************************** //INCJACJA f double hgm_init() { hge = hgeCreate(HGE_VERSION); return (double)(unsigned int)hge; } f double hgm_tytul_okna(char* tytul,double hge) { hge->System_SetState(HGE_HWNDPARENT, (hwnd)(unsigned int)hge); hge->System_SetState(HGE_TITLE, tytul); return 0; } Będę wdzięczny za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Nie wiem podaj treść błędów. Nie wróżę jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 In function `double hgm_tytul_okna(char*, double)': base operand of `->' is not a pointer 'hwnd' undeclared (first use this function) (Each undeclared identifier is reported only once for each function it appears in.) expected primary-expression before "unsigned" base operand of `->' is not a pointer [Build Error] [main.o] Error 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 hmmm... teraz mam tak: GML f double hgm_tytul_okna(char* tytul,double uchwyt) { hge->System_SetState(HGE_HWNDPARENT, hwnd uchwyt); hge->System_SetState(HGE_TITLE, tytul); return 0; } i błąd: `hwnd' undeclared (first use this function) Nie wiem co mam teraz zrobić :/ To ostatni błąd :) EIDT: SORKI ZA 2Post! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 f double hgm_tytul_okna(char* tytul,double uchwyt) { hge->System_SetState(HGE_HWNDPARENT, ( HWND ) ( DWORD ) uchwyt); hge->System_SetState(HGE_TITLE, tytul); return 0; } źle zrobiłeś rzutowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 ok. Kompiluje się. Zrobiłem już wszystkie potrzebne funkcje, wrzuciłem do gma i nie działa ;/ Zwraca mi uchwyt, czyli coś nie tak przy wczytywaniu uchwytu w funkcjach :/ EDIT: Wszystko działa :) Już wiem co źle robiłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi