Dragon Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Więc tak, mam taki o to kod: #include <iostream> #include <shlobj.h> using namespace std; int main() { LPITEMIDLIST pidl; LPMALLOC pShellMalloc; char Dir[MAX_PATH]; if (SUCCEEDED(SHGetMalloc(&pShellMalloc))) if (SUCCEEDED(SHGetSpecialFolderLocation(NULL, CSIDL_APPDATA, &pidl))) { if (SHGetPathFromIDList(pidl, Dir)) cout << Dir << endl; CopyFile(Dir"\\blalb\\plik.txt", "miejsce gdzie ma byc skopiowany", true); pShellMalloc->Free(pidl); } pShellMalloc->Release(); system("pause>nul"); } Chodzi o to, żeby mi samo napisało ścieżke do Dan Aplikacji użytkownika, żeby pewien plik skopiować, ale chcę jeszcze coś do tego dodać. Tzn. bo kod mi już wyszukuje to: C:/Documents and Settings/Paweł/Dane aplikacji tylko że ja np. chce jeszcze cos do tego dodać, np. C:/Documents and Settings/Paweł/Dane aplikacji/EA Games. Chce użyć do tego funkcji copy file, ale nie wiem co mam wpisać. Daje CopyFile(Dir + "\\blalb\\plik.txt", "miejsce gdzie ma byc skopiowany", true);, daje kurde "Dir + ścieżka", "Dir ścieżka", po prostu padam już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 #include <iostream> #include <shlobj.h> #include <string.h> using namespace std; int main() { LPITEMIDLIST pidl; LPMALLOC pShellMalloc; char Dir[MAX_PATH]; if (SUCCEEDED(SHGetMalloc(&pShellMalloc))) if (SUCCEEDED(SHGetSpecialFolderLocation(NULL, CSIDL_APPDATA, &pidl))) { if (SHGetPathFromIDList(pidl, Dir)) cout << Dir << endl; string temp = Dir; temp += "\\blalb\\plik.txt"; CopyFile(temp.c_str(), "miejsce gdzie ma byc skopiowany", true); pShellMalloc->Free(pidl); } pShellMalloc->Release(); system("pause>nul"); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 No rzesz w morde strzelił, nie działa, znwó ten błąd, który piszę że "D:\Dev-Cpp\2.cpp invalid operands of types `char[260]' and `const char[16]' to binary `operator+' " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 po include string daj: using namespace std; a potem pierw dajesz obiekt string temp = Dir, a nastepnie temp += "plik.txt" poprawilem w przykladzie. btw. szybciej pobrac zmienna srodowiskowa tak: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms...28VS.85%29.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Dzieki PsychiX, jesteś wielki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi