GoobMan Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Otóż Javę mam, że tak powiem w małym palcu, :) od pewnego czasu zastanawiam się nad przystąpieniem do SCJA. Jak myślicie, czy w moim wieku (1 klasa gim) jest to dobry pomysł? Pisałem sobie próbne testy i wyszło mi że powinienem go spokojnie zdać, jedynym problemem jest po: 1)koszt egzaminu(trochę kosztuje), 2)nie widziałem nigdzie strony na której by pisało że taki egzamin można zaliczać w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziemniak_zagłady Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Jak myślicie, czy w moim wieku (1 klasa gim) jest to dobry pomysł? nie bo nikt nie pomieści gimbusa na parkingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 watpię że javę masz w małym palcu... albo masz skille poziomu Notch'a albo ego wysokie jak WTC ;\ Czy dobry pomysł, jak nie szkoda ci pieniędzy i widzisz w tym korzyści dla siebie to czemu nie? No i oczywiście nie mogą dla ciebie stanowić problemu bariery językowe i ewentualny wyjazd do innego państwa na zdanie egzaminu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Rozwiąż w Javie zadania z dowolnego roku z Olimpiady Informatycznej to się przekonasz czy umiesz podstawy podstaw do zdania certyfikatu tego typu ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Niektóre pytania na prawdę nie są trudne Pytanie 3: Which Java technology provides a standard API for relational database access? A. JSP B. JMS C. JDC D. JNDI E. JDBC Pytanie 4: Which three classes are part of the java.io package? (Choose three) A. URL B. File C. String D. Reader E. Socket F. BufferWriter Pytanie 5: Which package contains classes used to create data collections, such as maps or queues? A. java.io B. java.net C. java.awt D. java.util E. java.lang F. javax.swing Dodatkowo w demonstracyjnym arkuszu: http://www.scja.de/ebook/scja-ebook-sample.pdf Na każde pytanie odpowiedziałem dobrze, a znam małe podstawy. W twoim wieku zapewne nie masz dość wystarczającej wiedzy, by zrozumieć każde słowo angielskie z tego testu, dlatego przyjmowałbym się szczególnie angielskim. Ale te pytania dotyczą w sumie pierwszej części. Nie wiem co z pozostałymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi