Arekadiusz Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 A więc mam taki kod: GML if global.dodaj=1 { znaki=znaki + "ABC" } else if global.dodajdwa=1 { znaki=znaki + "abc" } draw_text(5,5,string(znaki)) I moje pytanie jest takie: Dlaczego gdy dwie zmienne global są ustawione na 1 zmienna znaki i tak jest równa ABC, a ja bym chciał aby te dwie zmienne się ze sobą złączyły i wyszło: ABCabc ? Nie można złączać liter ze sobą? Proszę o pomoc. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 bo masz else, jesli pierwszy kd jest prawdziwy dodaje tylko pierwsze ABC i dalej nie idzie bo jest "else". Usun je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Działa :thumbsup: . Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi