gothicner Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Jak zrobić taki object którego nic nie "pokrywa" poza wyznaczonym objectem. I przy okazji jak zrobić odwrotną akcję, żeby object był pod każdym oprócz jednego. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 GML depth=wyznaczonyobiekt.depth+1 depth=wyznaczonyobiekt.depth-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gothicner Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 GMLdepth=wyznaczonyobiekt.depth+1 depth=wyznaczonyobiekt.depth-1 Ale mnie chodzi o to żeby po prostu dany object był above object. Czyli żeby nie wchodził "pod spud" innych. Żeby zawsze był widoczny. Bo zawsze jeden object pokrywa ten który najpóźniej się pojawił w roomie, a ja chce żeby od samości wybrany object pokrywał wszystkie inne. ps. napiszcie gdzie to wpisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 1 Maja 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Otwierasz opcje obiektu i wpisujesz w depth "-100" albo w create GML depth = -100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 oOeMGie, przecież napisałem, żeby ustalał wysokość o 1 większą/mniejszą od czegoś. Co ty w ogóle mówisz ? Sprawdź, a później flejmuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi