Akazza Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Jak można zrobić proste, ale ładne menu w Game Makerze 8.0? Przykłady na tym forum zawierają jakieś błędy albo są pod starsze wersje. @edit Już nalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Jest wiele sposobów. Może powiesz coś dokładniej? Czym ma być obsługiwane,jak ma wyglądać? EDIT: Ok skoro znalazłeś to już nic :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 w GM8.0 nie ma problemu pt.: 'to jest na 6, albo 7, albo 5 albo inne' wiem, bo mam i gdy chcesz załadować pliki starszych wersji musisz po prostu wybrać żeby ci je też wyświetlał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akazza Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ponawiam jednak prośbę. Potrzebuję skryptu/przykładu do menu, gdzie tło można zastąpić jakimś img, i prosiłbym żeby było wyśrodkowane. Dopiero zaczynam przygodę z GM, lecz nie jestem typowym noobem co prosi o gotowca, a nie chce się niczego nauczyć. Ja uczę się tym, że przerabiam istniejące przykłady, wzoruję się na nich żeby potem stworzyć coś całkiem nowego. Proszę o pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 1.ustawiasz background lub... 2. w objekcie GML (create) x=room_width/2;y=room_height/2 i ustaw mu sprite'a E: i jeszcze ustaw mu deph na 999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akazza Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Nie będę zakładał nowego tematu, więc mam kolejne pytanie :) Jak usunąć okienko informacji, które pojawia się na początku gry? Bazuję na jednym z przykładów, i nie mogę usunąć tego okienka. @edit Jak zrobić, żeby po najechaniu myszką na przycisk pojawił się inny kursor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Sprawdź, czy gdzieś w kodzie nie ma: GML show_info() Jesli tak, to usuń. Zmiana kursor: GML window_set_cursor(curs) Sets the mouse cursor used in the window. You can use the following constant: cr_default cr_none cr_arrow cr_cross cr_beam cr_size_nesw cr_size_ns cr_size_nwse cr_size_we cr_uparrow cr_hourglass cr_drag cr_nodrop cr_hsplit cr_vsplit cr_multidrag cr_sqlwait cr_no cr_appstart r_help cr_handpoint cr_size_all In particular, to hide the mouse cursor, use cr_none as value. Event: Mouse Enter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akazza Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Niestety, Twój kod ma błąd : ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Mouse Event for Mouse Enter for object Start: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 1: window_set_cursor(curs) Sets the mouse cursor used in the window. You can use the following constant: ^ at position 30: Assignment operator expected. Albo to po prostu moja niewiedza. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ty to przekopiowałeś co on wstawił? oO dajesz po prostu GML window_set_cursor( cr_appstart /* dla przykładu */ ); Tam gdzie cr_appstart dajesz swój kursor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi