Holdysz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Życie to pasek kopijuje kod robie tak jak powinno (chyba) i po odpaleniu gry jest błąd (w GM8 LITE): ERROR in action number 1 of Draw Event for object object66: Error in code at line 14: draw_set_font(font) ^ at position 16: Unknown variable font ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Draw Event for object object66: Error in code at line 14: draw_set_font(font) ^ at position 16: Unknown variable font Jak wiecie co z tym zrobić piszcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 A masz taką czcionkę która się nazywa font ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holdysz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Font właśnie nie wiem co to jest ale mam nie wiem czy może być byle jaka czcionka??? czy określona bo jak inna niż dowolna to mam źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 draw_set_font(nazwa) ustawia daną czciąke. więc albo usuń tą linijke z kodu albo stwórz obojętnie jaką czcionke o nazwie "font" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holdysz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Ej dzięki nie bez was to ja bym zginoł nie ej dzięki jeszcze raz...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 nie masz czcionki font :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Nie wiesz co to jest czcionka? Masz coś w katalogu Font w głównym oknie Game Makera(tak jak na rysunku wyżej zaznaczyłem strzałką), czy tak samo jak na screenie jest pusty? EDIT: gdy pisałem postów wyrzej jeszcze nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holdysz Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 HA nie ma błędu ale jaja dzięki jestem wam wdzięczny!!!!!!:):):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi