Grela Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Więc odpalam Windowsa XP, pokazuje się ekran ładowania i nagle...restart. Nie pomaga przywrócenie ostatniej dobrej konfiguracji( nie systemu) ani się nie odpala z trybu awaryjnego. Co mogło się stać i jaki plik mógł zostać uszkodzony i czy mogę naprawić Windowsa bez reinstalki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 A skąd wiesz, że to jest wina windowsa (znaczy jakichśtam jego plików), a nie sprzętu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Jeżeli w trybie awaryjnym windows także się nie uruchomi, to oznacza że uszkodzeniu uległ jeden z plików systemowych wymaganych do załadowania systemu (90% znanych mi przypadków wnioskując po doświadczeniach w pracy, pozostałe to głównie ram). Naprawa poprzez specjalną opcję w instalatorze windowsa nie pomoże, więc zostaje ściągnięcie jakiegoś bootowalnego narzędzia do diagnostyki bad sectorów. Możesz spróbować MHDD: http://hddrecovery.pl/programy/MHDD.html - ściągasz iso, wypalasz płytę, bootujesz z niej kompa i działasz dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Assasin, napewno Windowsa bo 7-demka mi jakos odpala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi