Easeful Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Witam! Czy w 39dll jest możliwość "zrobienia" pingu z ip jakimś? Jeżeli nie to chociaż przez plik .bat, nie ważne jak ważne jest co chcę uzyskać a uzyskać chcę to: Robię obiekt "pinger" i on ma zmienną "ip" i jakimś magicznym sposobem co sekunde pinguje te swoje ip i w draw ma: GML draw_text(0,0,ip+": "+string(ms)); //ms - czas oczekiwania w milisekundach</span> Czyli odrazu można wywnioskować że potrzebna jest zmienna "ms". Jak takie coś uzyskać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 W zależności od tego jaka jest szybkość room'u Tymon kiedyś pokazywał jak coś takiego uzyskać żeby nie wyświetlało gm'owego fps który jest trochę źle policzony w edycie dam Ci linka. E. Sora to jednak zrobił Dawidds https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...=klatki+sekunde E2. Teraz nie do końca wiem czy to dobrze ale ping to ping musisz sprawdzać jak szybko pakiety dochodzą do klijenta w ogóle tak dziwnie opisujesz ten problem chodzi o to że nie masz zmiennej ms czy o to że zamiast pingu wyskakuje ci ip? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Poszukaj na googlach jak wygląda pakiet pinga, ew. jakimś programem podejrzyj i wysyłaj. Akurat się składa że pisałem sobie ostatnio wykresik pingu, tyle, że nie w gmie :) A na .necie wystarczy użyć magicznej klasy Ping. http://www.google.pl/search?sourceid=chrom...es.com+ping+dll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 czemu ten Ping Dll zawsze sprawdza jednorazowo? jak zrobić zeby co sekunde sprawdzał? odnowa inicjować czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Doublepost: cholera czemu ja mam kombinować z innymi dll'ami? przecież 39dll jest taki ,,powerful'' to nim się nie da? edit: nikt nic nie doradził, ja w końcu poradziłem sobie sam + w temacie jest doublepost. Wiemy, co z takim tematem zrobić nie :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi