Gość Kamilosek Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Siemka mam zadanie i nie rozumiem napisz jgo treść: Długość okręgu wpisanego w sześciookat foremny jest równa 4TT . Oblicz pole tego sześciokąta. _ _ na koncu ksiązki pisze , że wynik to 8 /3 ( osiem pierwiastków z trzech ) prubowałem obliczyc i wchodzą mi wyniki 6 pierwiastkow z 3 lub 12 z trzech moze mi ktos to objasnic lub rozwizac bendze bardzo wdzieczny bo mam to jutro na ocene i nie chce dostac trzeciej jedynki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Odpowiedź w książce jest dobra :) zaraz napisze jak to zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilosek Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 to napisz bo mam to na jutro ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judei Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Zabawa jest prosta. Długość okręgu: l = 2PIr Nasze l wynosi 4PI. Toteż 4PI = 2PIr. Z tego wychodzi nam, że promień tego koła wynosi 2. Wzór na pole sześciokąta opisanego na okręgu to P = 2r(Kwadrat)-/3 <- (Pierwiastek z 3). Powinno wyjść, wzór dobrze wyprowadziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilosek Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 szienki juz kapuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 d=2TTr d=4TT 4TT=2hr 2r=4 r=2 h=r h=(a-/3):2 2=(a-/3):2 4=a-/3 a=4:-/3 p=(aa-/3):4 p=(16:3x-/3):4 p=(4-/3):3 P=6p P=8-/3 E:A, i pragnę zauważyć, że odpowiedzi z tyłu książki czasem mogą być błędne, więc NIE SUGERUJ SIĘ NIMI!!! Nie wiem jak jest w tym przypadku... E2: ojoj, napisał że kapuje, jak kończyłem pisać :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi