Assassin Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Nie moge odtworzyć pliku, zła wersja. Jakiego masz GM'a ? Saus: Po co dałeś link do tematu? Dał link do swojego posta, tyle że coś jest nie tak jak trzeba ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Jakiego masz GM'a ? GM 7.0 PRO Ech... czytając to wszystko, zdałem sobie sprawę że nie można ustalić depth dla draw_text :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Ech... czytając to wszystko, zdałem sobie sprawę że nie można ustalić depth dla draw_text :( Wszystko da się zrobić, nie martw się. Przepisze ci tutaj kod... GML with(pasek) tekst='spamspamspam' //zapisanie odpowiedniego tekstu</span> To dajesz w budynkach. Ma to być w warunku, gdy myszka znajduje się na budynku (to już chyba wiesz jak zrobić ;) ). GML draw_sprite(pasek,0,x,y) //sprite znika przez dodanie czegokolwiek w evencie draw, wiec rysujesz jeszcze raz draw_text(x,y,tekst) //rysowanie tekstu, x,y to wiadomo zmienisz sobie</span> To dajesz w evencie draw paska. GML tekst='' //ustawienie tekstu na "NIC"</span> W begin step paska . Bez tego po wyjechaniu z pola budynku tekst dalej by się wyświetlał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 @Assassin Przeciez sam mowiles ze depth pobiera z obiektu w ktorym piszesz 'with(blabla)' wiec jak zrobi tak jak mowisz to bedzie bralo depth budynku. Juz podalem rozwiazanie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 @Saus Spójrz na kod :) . W with jest tylko podanie tekstu, sam draw jest w pasku :* . Poza tym, twoje rozwiązanie to dokładnie to samo co ja napisałem, tyle że brakuje ci czyszczenia tekstu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi