Lollus Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Witam. Dotychczas pracowałem na Sony Vegas. Zastanawiam się, czy After Effects bardzo różni się od Vegasa( nie korzystałem z AE) i czy jest lepszy, czy gorszy czy podobny. Proszę o odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Jak masz na myśli efekty specjalne, to nie wiem jak to w Sony Vegas wygląda, ale AE ma potężne możliwości pod tym względem (tryb 3d <3). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Vegasowi bliżej do Premiere, AE jest do obrabiania pojedynczych shotów, całe filmy składa się w Premiere/Vegasie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 no to może tak: 1.chcemy nakręcić film 2. kręcimy jakieś 20 pojedynczych scen naszego filmu 3. do każdej sceny osobno dodajemy efekty specjalne w Adobe After Effects 4. wszystko to kleimy razem w Sony Vegas i możemy dopucować nasz film 5. przejeżdżamy nasz film jakimś kompresorem i bum mamy film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Aha dzięki. W SV też da się robić efekty, ale z tego co widzę na różnych pokazówkach na YT, w AE są one potężniejsze. Znacie może jakąś dobrą stronę z kursami? Najlepiej PL. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Polskich znam mało, ale z angielskich mogę polecić: http://www.videocopilot.net/tutorials/ tym bardziej że wszystkie tam, to videotutoriale i na bardzo wysokim poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Olej kursy, więcej skumasz samemu dochodząc do wszystkiego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi