Zakol Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Pracuję nad modułem zakładania for phpBB przez zarejestrowanych na stronie użytkowników. Całość ma działać tak, by podczas rejestracji nowego usera, instalowało się nowe forum. Wymyśliłem coś takiego: przy rejestracji usera tworzona jest tabela, z prefixem w postaci jego loginu. Przegrałem katalog z plikami forum i zmodyfikowałem 'config.php' by ustwawiał prefix dla tabeli MySQL na zmienną $_GET['nazwa_uzytkownika']. I tutaj zaczęły się schody, bo musiałbym zmieniać wszystkie linki forum by przenosiły zmienną w linku, a tego wolałbym uniknąć :] Zatem moje pytanie brzmi: czy jest jakaś inna metoda na przypisanie forum do użytkownika, bez konieczności kopiowania całego forum do nowego katalogu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 PhpBB Multiforum Script... Po co robić coś, co już ktoś zrobił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Po co robić coś, co już ktoś zrobił ? A po co robić własne CMSy, jak już jest pełno gotowych? Po to, żeby mieć coś własnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 CMSy można upodabniać do własnych potrzeb, zaoszczędzać na nich miejsce, procesor etc., dlatego to się opłaca, a pisanie skryptu, który już ktoś zrobił nie ma sensu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 CMSy można upodabniać do własnych potrzeb, zaoszczędzać na nich miejsce, procesor etc., dlatego to się opłaca, Ze skryptem można tak samo xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi