Arekadiusz Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Witam! Edit: Opis problemu z rejestrem na dole. Mam taki kod w glob left pressed: GMLif !instance_position(x div 1 * 1,y div 1 * 1,_aktualny) and y>1 instance_create(x div 1 * 1,y div 1 * 1,_aktualny); a taki w draw GMLx=mouse_x; y=mouse_y; draw_set_font(font0); draw_text(448,16,"Aktualny obiekt:"); draw_sprite(_aktualny_sprite,0,510,45); draw_sprite(spr_celownik,0,x div 1 * 1,y div 1 * 1); Po jednym kliknięciu rysuje mi się jeden sprite,lecz gdy przytrzymam lewy przycisk myszy i porusze kursorem już dalej się nie rysuje.Jak zrobić,aby po kliknięciu, przytrzymaniu lewego klawisza myszy i ruszania kursorem sprite dalej się rysował(tak jak w programach graficznych)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 GML x div 1 * 1 y div 1 * 1 O mój Boże, co to jest? O.o div to dzielenie całkowitoliczbowe. Jeśli coś dzielisz przez 1 to jasne, że w wyniku otrzymasz tę samą liczbę. A to dodatkowe pomnożenie przez 1 to już w ogóle jakaś ciemnota i zabobon! Pamiętaj, że wszystko co ma być rysowane musi być w draw cały czas. Jak raz coś narysujesz nie znaczy, ze to już będzie cały czas narysowane. Musi być rysowane w każdym stepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Nie rozumiem. :crying: Mógłbym prosić o konkretny kod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Nie Glob left pressed, a Glob left button :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Dzięki, działa ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Jeszcze jedno: Napisałem taki kod w create: GML var dane;dane=get_string("Kod:","") registry_set_root(2) registry_write_string_ext("aplikacja","kod",dane) W systemie Windows XP Home Edition wszystko działa poprawnie,lecz w systemie Windows Vista Home Premium nie tworzy się klucz ani nic. Co robie źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Na jakim Game Makerze to robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Game Maker 8 Lite i w Viście i w XP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi