klech Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 W Draw mam taki kod:(zaznaczone Applies to obj_hero_soldier) GML draw_text(obj_hero_soldier.x,obj_hero_soldier.y-50,string(obj_hero_soldier.hp)); draw_sprite_ext( sprite_index, image_index, x, y, image_xscale, image_yscale, image_angle, image_blend, image_alpha ); To działa ,ale tylko na jednej instancji,tzn. tylko nad jedną w roomie.Jak to zmodyfikować aby wyświetlało osobistą zmnienną hp nad sobą?Z góry dzięki. Edit:Dzięki za Fatygę, ale jak teraz pokombinowałem to błąd był u mnie(zamiast bj_hero_soldier.x ma być x).I było to w tym obiekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zrób to w obiekcie obj_hero_soldier. Wtedy każdy będzie sam sobie rysował. I wywal oczywiście te wszystkie "obj_hero_soldier." Bo jak się odwołujesz przy pomocy nazwy obiektu w kodzie to on bierze ten który pierwszy powstał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi