lvla2y Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam ma problem , z amunicją. Szukałem na forum i znalazłem np. ten przykład: https://gmclan.org/up1558_11_aerial_wars.html , który jest nie skuteczny ponieważ jak chcę aby mój bohater strzelał lewym klawiszem myszki a nie spacją. A ja chciałbym , żeby moja amunicja wyglądała tak: 32/320 . A właśnie mam jeszcze problem z licznikiem tej amunicji , gdy umieszczam go w innym obiekcie niż mój(czyli bohater) kod nie działa , jednak gdy umieszczam go w moim bohaterze , bohater zamienia się na licznik . Za pomoc z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Jeśli używsz go w bohaterze na początku (przed rysowaniem amunicji) daj: draw_srite_ext(sprite_index, image_index, x, y, image_xscale, image_yscale, image_angle, image_blend, image_alpha); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Psosisz o zmienienie eventa, i zmianę zmiennych oznaczających amunicję, poczytaj sobie faq, helpa gma, poczytaj o zmiennych i git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi