GladiusX Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Siemka wszystkim! Tak sobie pozbierałem kase i ostatnio zastanawiałem się czy nie dać jeszcze jednej szansy mojemu komputerowi. Myślę o zmianie kilku a raczej prawie wszystkich części. Wszystko O.K, ale padło mi na myśl jedno pytanie... Czy moja płyta to wytrzyma i będzie nadawałą się do tego zadania? Najpierw podam to co w tej chwili posiadam: Płyta Główna: MSI K9AGM3 Karta Graficzna: Nvidia Geforce 7300 GT 256 MB RAM: 2 GB Zasilacz: 450-500 W Procek: AMD Athlon 64, 2.4 GHZ A to sprzęt który mam zamiar sobie zakupić: Karta Graficzna: (celuję coś w) Nvidia Geforce 9800 GT (lub coś) 1 GB Procek: AMD Athlon X2 3.0 GHZ Ram: +2= 4GB (Max. na moją płytke 8 GB) DODAM, ŻE PŁYTA JEST W FORMACIE mATX! I tu mam dwa pytania: 1. Czy moja płyta główna to wyrobi? 2. Czy zasilacz też wyrobi? Jeżeli uznacie, że coś nie da rady podajcie cenę i nazwę zastępczej rzeczy... Na razie nie ustawiam ceny max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Jak na razie ci powiem że zasilacz wyrobi bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GladiusX Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Uff... Dobrze wiedzieć bo był wymieniany w lipcu i kosztował wtedy 150 zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 23 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Nie będzie problemu o ile kupisz odpowiedni procek, czyli konkretnie pod podstawkę am2 (a nie am3, bo nie masz płyty am2+), np. taki: http://allegro.pl/item887006560_amd_athlon...wentylator.html Z kartą graficzną problemu nie będzie. Sprawdzić musisz jeszcze ramy, a konkretnie jakie mają taktowanie mhz i w jakim trybie działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi