Karakan2 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Tytuł: Tajemnica Costogromu Gatunek: Sailing-action-RPG ;) Opis: Początek XVII w., wschodnie wybrzeża Wielkiej Brytanii. George Andersen, młody rybak, który odziedziczył po ojcu łódź postanawia rozpocząć swoją przygodę z odkrywaniem nowych lądów i poszukiwaniem wielkich bogactw. Po zebraniu odpowiedniej kwoty pieniędzy kupuje swój pierwszy okręt. Po zebraniu załogi wypływa w swoją pierwszą podróż, rozpoczynając tym samym serię barwnych i niebezpiecznych przygód. Po jakimś czasie George w dziwnych okolicznościach znajduje na morzu opuszczony okręt - Costogrom. Na pokładzie znajduje dziennik pokładowy zawierający tajemnicze zapiski, na podstawie którego próbuje odkryć co stało się z załogą statku. Aktualnie zrealizowany jest pierwszy paragraf z opisu fabuły. Download: Tajemnica Costogromu Mirror 2: Download Rozmiar pliku: 11,5 MB Autorzy: Programowanie: Karakan Fabuła: Karakan, Trust7 Grafika: Trust7 Muzyka: Główny motyw - Achim Tober Skrypt okna rozmowy (Textbox Engine V2D) - J-Factor Screeny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Fabuła niegrzeszy, grafika może być a całokształt fajnie się łączy :D Całkiem zmyślna gra... 5/5, Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Czyżby mała kopia fabuły z Cryostasis? Możesz wrzucić na inny serwer to demko? Bo nie mogę ściągnąć. Na screenach nawet fajnie się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Początek XVII w., wschodnie wybrzeża Wielkiej Brytanii. George Andersen, młody rybak, który odziedziczył po ojcu łódź postanawia rozpocząć swoją przygodę z odkrywaniem nowych lądów i poszukiwaniem wielkich bogactw. Po zebraniu odpowiedniej kwoty pieniędzy kupuje swój pierwszy statek. Czemu musiał kupić statek odziedziczony po ojcu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karakan2 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Czyżby mała kopia fabuły z Cryostasis? Możesz wrzucić na inny serwer to demko? Bo nie mogę ściągnąć. Na screenach nawet fajnie się zapowiada. Raczej nie, szczerze mówiąc to nawet nie wiem co to Cryostasis, a fabuła została spontanicznie wymyślona razem ze współautorem :) Na inny serwer wrzucę troszkę później, w tej chwili nie bardzo mam możliwość. @Up Kupuje swój pierwszy okręt oczywiście ^^ Już poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Pierwsza uwaga, czekanie aż okienko się rozciągnie trwa za długo i zaburza ciągłość rozgrywki. Jeśli to nie jest wina mojego kompa to przyśpiesz to z dwa razy. Jak na razie bardzo pozytywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karakan2 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Specjalnie dla Egzekutora demko wrzucone na drugi serwer :) Zapomniałem jeszcze dodać, że gra jest tworzona w Game Maker 7 Lite. @Up Masz na myśli okienko z rozmową? Hmm, do tej pory jakoś nie rzuciło mi się w oczy zbyt długie rozwijanie się okienka, ale obiecuję, że się temu lepiej przyjrzę ^^ @Edit Właśnie odpaliłem na chwilę demko i zauważyłem kilka błędów. Muzyka się nie zapętla, dziwna sprawa, no i trochę literówek. Poprawię to jak będę miał chwilę czasu i zrobię reup. Jeśli znajdziecie jakieś błędy to będę wdzięczny za informacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Co do bugów to jak mi się udało w końcu zarzucić sieci i zobaczyć uciekającą rybę, spanikowałem i nie zdążyłem jej złapać, waląc w spację. Gdy zarzuciłem sieci drugi raz, ryba od razu trafiła pod pokład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Jak dla mnie spoko :) Gra się przyjemnie, 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karakan2 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Co do bugów to jak mi się udało w końcu zarzucić sieci i zobaczyć uciekającą rybę, spanikowałem i nie zdążyłem jej złapać, waląc w spację. Gdy zarzuciłem sieci drugi raz, ryba od razu trafiła pod pokład. Pod pokład czyli, że automatycznie zaliczyło Ci złowioną rybę bez przechodzenia do wyścigu z rybą, czy że od razu przeszło do wyścigu z rybą bez wyświetlenia na ekranie dużej ryby sygnalizującej "branie" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Pierwszy raz: nieudany wyścig Drugi raz: od razu komunikat, że ryba złapana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Człowieku- Brawo ta gra jest wyczesana! Przyjemnie się gra, dobra fabula, ladna grafa, dobre dialogi czyli wszystko co powinien miec dobry RPG. Nie moge sie doczekac pelnej wersji :thumbsup: Ocena: Grafika: 5/5 (twarze ludzi bardzo dobre, wysepki bardzo eleganckie, niestety woda troche malo ladna ale pasuje do gry) Muzyka: 4/5 (pasuje idealnie lecz niestety brak jej podczas rozgrywki) Gameplay: 5/5 (fabula bardzo dobra, dialogi nie wygladaja sztucznie tylko przemyslanie i starannie) Programowania: 5/5 (jak na lite dobrze wszysko wykorzystane i szybko sie laduje jak na taka duza wage pliku) Ogolem: 5/5 Tutaj z cala sumiennoscia moge wystawic 5. Wszystko bardzo dobre (fabula, grafika, muzyka). To jedna z niewielu gier ktore sa naprawde dobre. Widac ze staraliscie sie przy tworzeniu gry. Powodzenia w dalszych pracach! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karakan2 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 No muszę powiedzieć, że czuję motywację po takich komentarzach ;) Co do muzyki, to tak jak pisałem wcześniej, nie zapętla się, a dziwne, wcześniej wszystko było ustawione odpowiednio, musiałem coś przypadkiem zmienić przed wypaleniem exe. Zajrzałem dzisiaj do GM i rzeczywiście nie było loopa ^^ Z wodą mam mały problem, nie wiem czy da radę animować background? Bo sama woda jest animowana, ale nie chcę jej wrzucać jako obiekty, wolę jako tło, mniej do liczenia dla programu. A co do dalszych prac nad grą to najwcześniej mogą ruszyć po sesji, bo aktualnie ciężko z jakimkolwiek czasem ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 22 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zrobcie grafike taka jak w Age of Empires I że na morzu tam gdzie są rybki jest animacja skaczacych rybek (oczywiscie tam gdzie sa ryby). Fajny bylby taki bajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karakan2 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2010 No zobaczymy, Trust7 też przegląda temat, więc jak będzie mu się chciało nad grafikami siedzieć, to może :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 :chris: arrr gra jest super i w dodatku na wersji lite czyli widać że da się zrobić coś na tym i czekam na finalną wersje bo kupiłem statek i demo skończone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 A ja grałem w to już 21 stycznia i zapomniałem się wypowiedzieć ale statku nie kupiłem bo wszystko poszło na hazard powiedziałem sobie że chyba szybciej uzbieram na ten statek grając w kości i się pomyliłem, ale zawsze temu kolesiowi więcej wypadało. Zwiększ szanse na wygranie w kości bo szybciej już 4 w totka trafię. Fajna gierka ale wstrzymam się z oceną do pełnej wersji żebyś miał motywacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 hmm.. szczerze przyznam że dopiero teraz ściągnąłem i jestem pod wrażeniem :P Fajny system dialogów, nie takie jak te "show_message" ... Fajna jest ta tawerna z tymi plotkami i ta gra w kości :D Zawsze grając w demo wyczuwam kontynuację pełną szerokiej fabuły :) Obyś to skończył, bo cię zabije jak nie skończysz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karakan2 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Obyś to skończył, bo cię zabije jak nie skończysz :P Nie ma to jak odpowiednia motywacja ;) Co do gry w kości, w tej chwili jest ona czysto losowa, ani George ani Joe nie ma przewagi, ale jakoś ten drugi ma zwykle więcej szczęścia ^^ Fabuła rzeczywiście w naszych głowach jest ambitna i fajnie by było gdyby wypaliła. A faktem, że na wersji lite da się coś takiego zrobić sami byliśmy zaskoczeni :P Ale jak widać nie ma potrzeby wydawania tych kilku dolców na pro żeby się trochę silnikiem pobawić. No i najważniejsze: nie ja, a MY musimy ją skończyć :P Jak Trust7 nie będzie miał ochoty nad grafikami siedzieć to będzie lipa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kargul Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 On też ma skończyć bo go też zabiję :twisted: Czyli że mamy ci pomagać w fabule? questach? (jak będą) i wszystkimi rzeczami? Jak coś to pisz, zawsze wynajdę jakiś plan w mojej zakurzonej głowie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi