WilkAss Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam. Mam dla was rozszerzenie do GM7 które dodaje kilka funkcji które maksymalnie ułatwiają tworzenie gier 3D oraz kilka do obsługi INI. Wczystkie funkcje są po polsku. Rozszerzenie nie jest rozbudowane: -poruszanie(przód,tył,lewo,prawo) -ruszanie myszką -wczytywanie modeli z pliku .gmmod(z programu Model Creator który jest w paczce) -wczytywanie textur z pliku -wszelskie funkcje związane z ini Nie będę opisywał funkcji ponieważ dodałem przykład :D no i wszystkie funkcje zaczynają się na e3d_ i na dolnej liście pisze przy pisaniu kodu ;D Polecam początkującym(do nauki bo gry się z tego chyba nie zrobi :D) download:https://gmclan.org/up6238_4_Easy3D.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donway Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 5/5 ^^ mi się bardzo przydaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 to możesz jeszcze na gwiazdkach zaznaczyć ocenę(na górze :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 przerobisz to na GM 8? plox :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donway Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 to możesz jeszcze na gwiazdkach zaznaczyć ocenę(na górze :D ) już zaznaczyłem xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Ale nie wiem czy takie coś jest na GM8 chyba powinno być :D Spróbuj ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 O.o fajne :) 5/5 może się przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 może się przyda... jak przejadę konwerterem(Lateral GM) :P piąteczka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Jak myślicie? Ulepszać silnik? Może ktoś chętny do pomocy by się znalazł?:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 zalezy ktora jego czesc chcesz ulepszac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 hmmm...dodac skakanie,kucanie,!kolizje!. Nie zamierzam ulepszać wyświetlania bo to ma być silnik dla początkujących. Taki do nauki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 najlepszy byłby przykład kamery dla początkujących(taki który ma CTRL w upku) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 ehh ;D Kamerke tu masz? Może nie jest ona zbyt piękna ale działaczy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Daje 4. Dla czego? Dodałem full trawy do rooma, po czym usunąłem domek, i co się stało? Tekstura zrobiła się czarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 ok :D Zaraz to naprawię ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej-01 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 daj pan skrypty w pliku, gm 6.1 wybrzydza gexami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Poprawione :] Teraz tamtego gexa usunąć i instalnąć tego:] https://gmclan.org/up6238_4_e3d1_2_6.html @UP:To trzeba zainwestować w GM7 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 GML ___________________________________________ FATAL ERROR in action number 1 of Create Event for object Gracz: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 2: e3d_init() at position 2: Unknown function or script: e3d_init Why? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 ehhh...zainstalowałes? albo może i masz zainstalowane ale jak tworzysz nowy projekt to musisz wejść w extension packages i przerzucić na 2 strone Easy3D :] Żeby był używany przez gm :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 OK... nice... nieźle... kolizje zrób DLL'em 5+ co ty przykład przerobiłeś? murek poznaje... a może ty go zrobiłeś... jak nic... modele i textury z "wojenka 3D" a spr_cam nawet u mnie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 no tak ;D mój stary przykładzik ;D(ale ciiiiiicho xD) i nie przerobiłem tylko wykorzystałem moje stare modele ^^) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 to cie usprawiedliwia... jak twoje modele xD ja właśnie zrobie szyby w moim domku bo mnie zmotywowałeś do przełączenia transparenta... to sprawi przeźroczystość... wykorzystam twojego texta ok? a spr_cam skąd masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 ehhh...zainstalowałes? albo może i masz zainstalowane ale jak tworzysz nowy projekt to musisz wejść w extension packages i przerzucić na 2 strone Easy3D :] Żeby był używany przez gm :] Jak to zainstalować?> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 istalujesz exstensiona :P :fffffff co do modeli. jak nie texturujesz na zewnątrz w modelu to w jednym objekcie wczytaj kilka modeli i daj im inne textury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Czyli cO? o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 bez extensiona nie ruszy gra. wchodzisz w extensions (dla PRO)>>instal>>GEX wilczej-dupy>>OK wtedy pójdzie. najlepiej ten GEX z edita, drugiego uploada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilkAss Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 jest dodana instrukcja :D nie widziałeś? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Mógłby ktoś zrobić reupload? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi