Arcalian Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witam, kupiłem pendrive DataTraveler Kingston o pojemności 8GB, po czym okazało się, że na moim kompie da się wrzucać pliki, ale już u kumpla nie. Wie ktoś co to może być? Blokada zapisu jakaś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Ja nie wiem o co chodzi, ale miałem 3razy Kingston 2GB (wygrałem w konkursach szkolnych :sp_ike: ) I sprzedałem je a zauważyłem, że jeżeli najpierw pendrive był włożony "pod viste" to potem przy xp szwankował. Poszukaj może sterownika albo coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcalian Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Obydwaj mieliśmy xp. Nikt nie wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 12 Stycznia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Czy u kumpla można zapisywać pliki na innym pendrive? Jeśli tak - sprawdź swój pendrive czy ma jakieś dodatkowe możliwości ustawienia, np. autostart specjalnej aplikacji zabezpieczającej. Ja np. mam pendraka U3 16GB i bez hasła nie wejdziesz na niego. Jeśli nie - sprawdź ustawienia rejestru windowsa kumpla. Możliwe, że klucz odpowiadający za możliwość nagrywania na urządzenia USB została wyłączona. Niestety nie pamiętam, który to był klucz rejestru, ale istnieje, bo kiedyś w pracy ustawiałem takie coś pracownikom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:thumbsup: Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam, kupiłem pendrive DataTraveler Kingston o pojemności 8GB, po czym okazało się, że na moim kompie da się wrzucać pliki, ale już u kumpla nie. Wie ktoś co to może być? Blokada zapisu jakaś? Zobacz, jaki pendrive ma system plików. Jeśli NTFS to prawdopodobnie nie pozwalają Ci uprawnienia do korzystania z plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi