ComeX Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 był kiedyś taki przykład "obiekt który porusza się za myszką" czy jakoś tak... jest on tu jeszcze? (bo go nie mogę znaleźć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Dwa warianty: 1. GML (Step) x=mouse_x y=mouse_y 2. GML (Step) mp_potential_step(mouse_x,mouse_y,10,false) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 ale ja szukam całego przykładu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Założę się, że więcej niż podał PsichiX w tamtym przykładzie nie będzie, a ten kod jeśli chcesz wiedzieć, wystarczy wkleić w step obiektu, który ma się poruszać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 w moim starym przykładzie masz podążanie tam gdzie wskazuje mysz: https://gmclan.org/up1105_11_PrzykladChodze...moraPsichi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 a można zrobić podążanie obiektu STALE za kursorem, bez kliku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 tak, wystarczy że użyjesz kodu numer 2 z mojego pierwszego w tym temacie postu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComeX Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 ok wszystko mi działa, ale czy można ustawić aby zostawiał on pewien odstęp od kursora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 GML if(point_distance(x,y,mouse_x,mouse_y)>32) mp_potential_step(mouse_x,mouse_y,10,false) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 GML if (distance_to_point(mouse_x,mouse_y)) <=wartość { //akcja } @PsichiX szybszy ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi