Kimonek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mam problem z animacją.Gdyż gdy robię animacje i zaczynam grę to moja postać chodzi w miejscu a gdy idzie to jest nieruchomo.Patrzyłem po forum ale nie umie tego znaleźć.Bardzo proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Musiałeś coś pomieszać z kodem? Stwórz dwa sprity. Jeden animacja a drugi jak stoi. GML //Przy naciśnięciu klawisza do poruszania sprite_index=sprite_chodzenia //Przy puszczeniu klawisza do poruszania sprite_index=sprite_stoi Drugi sposób. Wystarczy jeden sprite z animacją GML //Przy naciśnięciu klawisza do poruszania sprite_index=sprite_chodzenia; //Przy puszczeniu klawisza do poruszania image_index=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 @Eqz: GML //Przy naciśnięciu klawisza do poruszania sprite_index=sprite_chodzenia //Przy puszczeniu klawisza do poruszania sprite_index=sprite_stoi Powinno być ;p A drugi sposób powinien być tak: GML //Przy naciśnięciu klawisza do poruszania sprite_index=sprite_chodzenia; //Przy puszczeniu klawisza do poruszania image_index=0; Edit: Kimonek musiałeś coś pomieszać w kodzie pewnie zamiast przy chodzeniu ustawiać animację na S_gracz_idzie(lub inny sprite) ustawiasz żeby stał, a przy staniu masz na odwrót ;p Edit2: O poprawiłeś ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 zamiast //przy naciśnięciu na klawisz dać np left? Edit:to jest platformówka jakby coś to zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 zamiast //przy naciśnięciu na klawisz dać np left? Nom tak :) Najlepiej jakbyś jeszcze podał kod jaki masz teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Daj w press right: sprite_index=sprite_chodzenia; Daj w press left: sprite_index=sprite_chodzenia; i ewentualnie jak chcesz to zmiana kierunku sprita image_xscale ;) A w released left: sprite_index=sprite_stania; A natomiast w released right też: sprite_index=sprite_stania; Ja tak robie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 niestety jest takim noobem na GM-clanie że tego nie umie mógłbym może przesłać mój projekt i ktoś by mi to mógł zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Ja z ochotą pomogę :) Na pw. prześlij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimonek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Egekutor napisze ci link na pw więc poczekaj na widomość Edit:nie było wcześniej tego żebym na pw przesłał :) Edit2:Egzekutor mi pomógł temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi