nightly Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 prosze mi pomozcie. Jak zrobic menu np. start info Koniec pod takim skosem i jak zrobic do tego odnosnik gdy klikniesz w np. start jestem nowy czy jest cos takiego w tym programie jak podzial na sceny?? czyli mozemy w kazdej scenie cos robic?? i pozniej do tego odnosniki??POMOCY!!!!!!!!!! Edit 2.pytanie jak zrobic cos takiego ze na poczatku jak uruchamiasz gre wyswietla sie kto to zrobil a po 10 sekundach przeskakuje do menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 O boze, tak trudno pomyśleć logicznie?? Tak jak byś robił gre tylko zmaiast ludka dajesz narysowany rysunek na którym jest napisane start, a w nim dajesz jak klikniesz myszka to do pokojy tego gdzie śię gra czyli (chyba tak z tego co pamiętam bo w GM nie siedze od ok. 7miesięcy) if mouse_button(mb_left) { room_goto(nazwa pokoju); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawli Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Tu masz przykład na wykonanie Menu. Chłopie, czy tak ciężko poszukać i troche pomyśleć. I tak nie wiem, czy coś z tego zrozumiesz. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 hmmm... Radzę Ci przeczytać artykuł opisujący różne funkcje itp. dla początkujących. Jak już będziesz miał pojęcie o podstawach to jeszcze tylko pomyśl logicznie i włala :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi