szpaq99 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Robię sobie platformóweczkę, ale tera natknąłem się na następny kłopot, chce zrobić błyskawice i błyskanie przed błyskawicą. Narysowałem sobie trzy błyskawice. Mam mapkę 7000na480 i też che zrobić aby te błyskawice błyskały za bohaterem. I błyskały co jakiś czas. I che, aby miały większy depth niż tilesety. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 sprawdź to: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=18982 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Nie pasuje do stylu mojej gry. Moja gra: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 więc przeanalizuj jak tam to wygląda i działa i dopasuj do swojego stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Ale mi niepotrzebne takie zaawansowane tylko takie jak np.: "w krainach virgotu", Ja narysowałem sprajta tych błyskawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Wiesz co? Leniwy jestes, podmienienie spritow to przecie prawie nic. A same sprity brzydko wygladaja. Jednak jesli sie bedziesz upieral to poczytaj o time linach. Aha, twoja gra jest brzydka, wiesz ; )? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 w time linach najprościej. dajesz stepa ileś, i akcje. 30 stepów to sekunda. w 0 stepie dajesz rysuj błyskawice a potem w np 5 aby nie rysował. potem w np 300 czyli po 10 sekundach inną i tak dalej. banalne nie? GJB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 CTRL przecież mógł sobie zmienić prędkość rooma :o No i właśnie najlepiej tak jak PsichiX pisał, użyj tego przykładu od copoconaco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi