Easeful Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Cześć. Zrobiłem taki jakby silniczek pozwalający na obsługę plików dat. Jest uproszczony jak najbardziej, więc składa się tylko z trzech skryptów: dat_init(sciezka_pliku,klucz) - Inicjuje ścieżkę pliku dat i klucz szyfrowania dat_write(nazwa_wartosci,wartosc) - Wpisuje zmienną do pliku dat dat_read(nazwa_wartosci,typ-string/real) - Czyta zmienną z pliku dat Ten mały silniczek jest oparty o gm'ową obsługę ini, z tym że jest uproszczony w obsłudze oraz ma wbudowane szyfrowanie metodą xor. Jak się tymi powyżej wymienionymi skryptami posługiwać dowiecie się z paczki, którą tu zamieszczę, a w niej są przykład użycia w .gm6 i plik ze skryptami, chociaż myślę ze wystarczy spojrzeć i już wiadomo o co kaman :) DOWNLOAD Paczka v1: https://gmclan.org/up6160_4_DAT_Operate_For_GM.html Jeżeli się spodoba, mogę też zrobić nową wersję, z obsługą wielu plików dat z użyciem uchwytu-id oraz funkcjami np. takimi jak dat_delete, dat_exists (koniecznie), dat_clear, dat_uninit czy coś (:P), a gdy będę miał czas poexperymentuję z xor'em i skombinuję jakiś skrypt, który będzie manewrował kluczem, tak aby trudniej było rozszyfrować taki plik. Pozdrawiam, i mam nadzieję, że się ten silniczek przyda :) Edit: Zrobiłem example po angielsku, bo tak jakoś uniwersalniej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 a ja z kolei prosze o reupload bo sh mi nie działa a chciałbym przetestować ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 21 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 wrzuciłbym na uploader gmc, ale mi nie chce sie katalog utworzyć :( e: spojrzałem jeszcze raz, dokładnie wszystko przeleciałem oczami i patrze - jest, taki mały napisik Aktywuj swój spersonalizowany katalog czy coś ;D e2: link zauktualizowany Edit: Jest już druga wersja, ten temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi