hudy0070 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jak sprawdzić jaki kształt narysował kursor? Powiedzmy linię poziomą, pionową, kwadrat, koło itp. Coś takiego było w grze robinhood gdzie rysowało się jakiś kształt podczas walki a nasz kompan robił jakiś odpowiedni atak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 przytrzymujac przycisk myszy zapamietujesz jej sciezke i przerabiasz ja na liste wektorow kierunkow wzgledem poprzedniego wektora. potem sprawdzasz ze wzorcem uwzgledniajac dopuszczalne odchylenia od normy i jesli miesci sie w normach to ksztalt zostal narysowany poprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Tylko jak mam zapamiętać jej ścieżkę? Poza tym wcale nie trzeba by było zapamiętywać całej tylko przypisać punkt tam gdzie ścieżka myszki bardziej odbiegnie od poprzedniej pozycji, ale to tylko teoria a takiej wiedzy w gmie nie mam jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 nalezalo by to przechowac w strukturze listy. co klatke sprawdzalo by sie czy od pozycji ostatniego wektora jest wystarczajaca odleglosc i jesli tak to zapamietuje bierzaca pozycje jako nowy wektor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Jeszcze jedno pytanie, jak sprawdzić czy kąt pomiędzy prostymi jest równy alfa +- ileś stopni? EDIT: Dobra, zapomniałem się, nie było pytania, dzięki mistrzu za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi