Egzekutor Opublikowano 12 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 Witam!!! Z nudów jakie mnie ogarnęły zrobiłem przykład strzelanki dla początkujących. Przykład ma na celu nauczenia: - Jak napisać proste ai wroga - Jak zrobić chodzenie i strzelanie bohatera - Jak używać najmniej klocków i zastąpić to kodem - Jak używać banalnego skryptu - Oraz inne rzeczy... Wszystko jest napisane łopatologicznie, każdy kod ma swój komentarz. Nie powinno być trudności w nauce! Mam nadzieję, że chociaż odrobinę wam pomogłem. Miłej nauki życzy Egzekutor! Download: >>TU<< Jeśli chcesz wykorzystać mój przykład w swojej grze, umieść mnie w CREDITS!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easeful Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 cienkie. wroga nie mogę zastrzelić bo sie we mnie wbija, a jak się odpowiednim manewrem schowam za ścianę to wróg o mnie "zapomina". no niewiem... same podstawy, zrób może coś z lepszymi rzeczami np ai dojścia, że omija ścianę, pole widzenia wroga, animacja szkieletowa wroga i gracza etc. edit: pewnie powiesz, że to dla początkujących, dlatego nie ma trudniejszych rzeczy - ostatnio roi się tu od przykładów "dla początkujących", zrób coś dla zaawansowanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi