Czarnysmok Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Siemka jestem nowy, bo dopiero wczoraj zacząłem się w Game Makera. Więc chciałbym się zapytać jak zrobić żeby po dojściu do określonego miejsca był koniec poziomu ? Mógłby ktoś pomóc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Najlepiej zrób pasek pionowy, cienki, odznacz [transparent] a w objekcie zrób przejście do następnego rooma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ale on sie pyta jak : ) Sprawdzaj pozycje x i y za pomoca if ow, a pozniej uzyj room_goto_next(); Obiekt moze zmniejszyc wydajnosc gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 zmniejszy, ale starałem się podać najprostsze rozwiązanie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zmienne X i Y nie sa takie trudne do manipulowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Heh, chciałem odpowiedzieć, ale akurat GMC nie działało ;/ Ponieważ jesteś nowy to radzę, Ci najpierw przejrzeć podstawy GMLa w dokumentacji (polska jest na stronie głównej GMClanu). Bez tego tylko natrudzisz się zadając masę pytać co jest co. :) PS: Czy ja Cię czasem nie znam z serwisu o C&C (www.cc-series.pl)? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnysmok Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 poradniki, pierwsza gra i w ogóle to już porobiłem a z cc-series.pl to mozesz mnie znac :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Rysujesz sobie jakiś powiedzmy prostokącik, nazywasz go spr_meta, tworzysz obj_meta, ustawiasz mu sprite spr_meta, w evencie kolizji z graczem (Add Event >> Collision >> i wybierasz gracza) dajesz room_goto_next() (gdzie to wpisać masz napisane w przyklejonym temacie), ewentualie klocek jakiś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnysmok Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Wpisać to ja wiem gdzie tylko nie wiedziałem jak to zrobić. Dzęki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi